Garmin S42

€ 249,99
8.6

beeldscherm

9.0/10

batterijduur

8.5/10

functionaliteiten

8.5/10

prijs

8.5/10

Is de Garmin S42 golfhorloge de waardige opvolger van de Garmin S40? Ja en nee. De S42 is namelijk technisch gezien hetzelfde als de S40 op een paar miniscule aanpassingen na.

De Garmin S42 is een golfhorloge dat zich richt op golfers die hun spel willen verbeteren en hun prestaties op de baan willen bijhouden. Het horloge heeft een elegant en sportief ontwerp met een kleurenscherm van 1,2 inch en een resolutie van 240 x 240 pixels.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Garmin S42 is de ingebouwde GPS-technologie, die nauwkeurige informatie geeft over de afstanden tot de greens, fairways en hindernissen op meer dan 42.000 golfbanen wereldwijd. Het horloge kan automatisch golfbanen detecteren en biedt ook handmatige baanselectie voor minder bekende golfbanen.

Het horloge heeft ook een uitgebreid scala aan golf-gerelateerde functies, waaronder de mogelijkheid om slagen, afstanden en scores bij te houden. Het horloge kan automatisch registreren hoe ver de golfer heeft geslagen en welk club er is gebruikt.

De Garmin S42 heeft ook enkele handige smartwatch-functies, zoals smartphone-notificaties, muziekbediening en Garmin Pay voor contactloze betalingen. Het horloge heeft ook een batterijduur van maximaal 15 uur in GPS-modus, wat voldoende is voor een volledige ronde golf.

Beeldscherm

Net zoals zijn grote broer (S60) heeft de S42 een 1.2″ kleurenbeeldscherm met touchscreen functie. Het scherm is is zeer helder en goed af te lezen in direct zonlicht. De metalen rand om het display geeft het horloge een luxe uitstraling.

Batterijduur

Een belangrijk pluspunt van dit horloge is de batterijduur tijdens actief gebruik. Garmin geeft aan dit horloge zeker 15 uren mee kan wanneer de GPS aanstaat. Een prima score voor meerdere rondes achter elkaar. Met deze batterijduur scoort de S42 beter dan de S60.

Garmin S42 vs S60

In vergelijking met de S60 heeft de Garmin S42 minder functionaliteiten maar zeker nog genoeg om als multisport horloge te kunnen dienen. Daarnaast heeft de S42 minder geheugen en werkt het alleen met Bluetooth en geen ANT+. Dit kan handig zijn wanneer je gebruik maakt van hartslagmeters die op ANT+ draaien.

Een belangrijk voordeel van de S42 is de lagere prijs. Voor € 249,99 koop je de standaard S42.

Voordelen Garmin S42

 1. Nauwkeurige GPS-technologie: De Garmin S42 beschikt over nauwkeurige GPS-technologie die informatie biedt over de afstanden tot greens, fairways en hindernissen op meer dan 42.000 golfbanen wereldwijd. Dit helpt golfers bij het maken van weloverwogen beslissingen tijdens hun spel.
 2. Uitgebreide golf-gerelateerde functies: Het horloge heeft een scala aan golf-gerelateerde functies, zoals het bijhouden van slagen, afstanden en scores, en het registreren van hoe ver de golfer heeft geslagen en welke club er is gebruikt. Dit geeft golfers een beter inzicht in hun spel en helpt hen hun prestaties te verbeteren.
 3. Stijlvol ontwerp en comfortabele pasvorm: De Garmin S42 heeft een stijlvol en sportief ontwerp en een comfortabele pasvorm die perfect is voor dagelijks gebruik op de golfbaan.
 4. Handige smartwatch-functies: Het horloge beschikt over enkele handige smartwatch-functies, zoals smartphone-notificaties, muziekbediening en Garmin Pay voor contactloze betalingen. Dit maakt het horloge niet alleen handig voor golfen, maar ook voor dagelijks gebruik.
 5. Lange batterijduur: De Garmin S42 heeft een batterijduur van maximaal 15 uur in GPS-modus, wat voldoende is voor een volledige ronde golf. Dit betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het opladen van het horloge tijdens hun spel.

Eigenschappen

 • Licht in gewicht met een in zonlicht leesbaar kleuren-aanraakscherm van 1,2 inch en metalen rand.
 • Voorzien van een (siliconen) horlogeband met snelsluiting
 • Past om vrijwel iedere pols (voor mensen met polsomtrek van 125 – 202 MM)
 • Voorzien van chemisch gehard glas en luxere afwerking dan de standaard Garmin S42
 • Vooraf geladen met meer dan 42.000 golfbanen wereldwijd
 • Digitale scorekaart
 • De ingebouwde Autoshot gametrackingfunctie meet en legt slaglocaties en afstanden automatisch vast voor nabeschouwing op de Garmin Golf App.
 • Optioneel; te koppelen met de Garmin CT10 sensoren voor nog meer trackingmogelijkheden, zoals het automatisch tracken en scoren van clubs
 • Met de Green-view functie kunt u handmatig de pin/vlag positioneren; bereken snel de afstand tot het begin, midden en einde van de green en tot hindernissen en doglegs
 • Houdt ook dagelijks uw activiteiten bij, zoals stappen en slaap en bevat ingebouwde multi-sport profielen.
 • Levensduur batterij: maximaal 15 uur in de GPS modus, maximaal 10 dagen in de smartwatch modus.

beheerder Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *