Review Garmin Approach X10

Garmin X10

174,99
8.4

beeldscherm

8.0/10

batterijduur

9.0/10

functionaliteiten

7.5/10

prijs

9.0/10

Voordelen

 • Touchscreen
 • Lichtgewicht
 • Waterdicht

Nadelen

 • Geen Bluetooth

De Garmin Approach X10 heeft veel weg van de tegenwoordig populaire ‘fitnessbands’ (FitBit, TomTom), in tegenstelling tot het standaard golfhorloge. Het is een mooi en eenvoudig ontwerp en het leidt niet af. Het weegt slechts 31 gram, zit goed om de pols en hindert niet tijdens de swing. Het horlogebandje is gemaakt van TPU, een mix tussen hard plastic en zachte silicone.

De X10 ziet automatisch wanneer je op de volgende tee staat. Als je met een ronde begint vraagt het golfhorloge of je de score wilt bijhouden. De afstand van je laatste slag meten? Druk na je slag op de ‘Measure shot’ functie (meetlat icoontje in het hoofdmenu), loop naar je bal en je weet precies hoe ver je hebt geslagen.

Helaas heeft het horloge geen Bluetooth. Het updaten van banen doe je daarom via Garmin Express via de computer.

Beeldscherm

Als één van de weinige horloges in dit segment heeft het een touchscreen. Garmin heeft hiervoor gekozen om de compactheid van het horloge te behouden. Hierdoor zijn er geen fysieke knoppen op of aan de zijkant van het horloge nodig. Het is een 1″ beeldscherm die prima functioneert in de felle zon.

Het scherm is misschien klein, maar dat zorgt niet voor problemen bij de navigatie door de verschillende menu’s. Met een veeg naar boven/onder of naar de zijkant scroll je door de menu’s en kan je naar een volgende/vorige hole. Naast het touchscreen heeft de X10 één knop, de ‘Home’ button waarmee je terug naar het hoofdmenu kan gaan.

Batterij

Garmin zegt dat de batterij van de X10 12 uur meegaat in GPS-modus. In de horlogemodus (datum/tijd) – dus als de GPS uit staat – gaat de batterij tot ongeveer 23 dagen mee. De Garmin X10 heeft wel wat tijd nodig om de GPS locatie te vinden. Zet het horloge daarom alvast aan als je naar de eerste tee loopt.

Functionaliteiten

Een mooie functie – die we eerlijk gezegd niet hadden verwacht op het compacte horloge – is de ‘Green View’ optie. Hiermee kan je niet alleen de vorm van de green zien, maar ook aangeven waar de vlag die dag staat voor een nog nauwkeurigere afstand. De Garmin Golf app – die vernieuwd is – biedt je de mogelijkheid om scores bij te houden en leaderboards te bekijken van de banen die je hebt gespeeld. 

Conclusie Garmin X10 Golfhorloge

Dit horloge, of eigenlijk meer smartband, is een prima hulpmiddel. De prijs is iets hoger dan de S10 en biedt daar in principe alleen een touchscreen extra voor. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeuren of je liever een lichtgewicht bandje om hebt of een iets groter horloge. Mocht budget een rol spelen dan zouden we kiezen voor de S10, die toch een paar tientjes goedkoper is.

beheerder Auteur

Comments

  w de konink

  (juni 6, 2019 - 4:25 pm)

  Ik lees niks over de garmin approach s6 kunt u me daar iets over zeggen . Ik hoop op een antwoordt .
  groet
  Wil de konink

   beheerder

   (augustus 8, 2019 - 6:32 pm)

   Beste Wil,

   de Garmin S6 is vervangen door de S60. De S6 is niet meer via de reguliere kanalen te verkrijgen.

   Mvg, het beheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *